En avkopplande stund

 

Vi erbjuder ett avkoppande bad, föning och vardagstrim (ej utställning). Vi erbjuder även nedrakning. Alla hundar badas 2 gånger med schampo innan klippning eller nedrakning, även eventuellt balsam

 Klippning

Vi klipper alla raser, vardags och enligt rasstandard

 

 Trimning

Taxen Jenka före trimning

Vissa raser TRIMMAR man, vilket betyder att man drar/plockar bort den gamla pälsen med rötterna. Det gäller i första hand många strävhåriga raser. Trimhundar har två lager päls. Dels underullen som håller hunden varm och dels det sträva lagret som står emot smuts och fukt. Det är det sträva håret som man trimmar bort när hunden fäller.

Man ”får” inte klippa en trimpäls, då förstörs den. Om man klipper så kommer ej ”ny” päls ut som det gör vid trimning. Börjar man klippa en trimhund kan man ej sedan börja trimma den igen utan då får man fortsätta klippa.

Ibland kan det dock vara ”bättre” att klippa en trimhund. Det gäller t.ex. hundar som har mycket dålig och mjuk päls, gamla och eller sjuka hundar eller helt enkelt för att Du som hundägare vill det. Det är din hund och du bestämmer vad som är bäst för er båda! Hunden badas ej i samband med trimning då huden kan bli påverkad. Efter ett par dagar är det ok med ett bad

Taxen Jenka efter trimning

 

 

 

 

 

 

 

 

NEDRAKNING

Naturligtvis rakar vi ner din hund / katt efter önskemål. En del hundar / katter behöver få komma ur sin "dräkt" pga olika orsaker. Vi gör detta men försöker alltid behålla hundens "anda" genom att behålla de rastypiska detaljerna

 

 

 

BAD

Hos oss kan du få din hund badad och fönad. Det är viktigt att hunden inte är tovig innan badet. Oftast blir tovorna ännu värre om man badar och fönar en tovig hund. Dessutom är det svårare att få hunden riktigt ren då man ej når ända in till skinnet när man schamponerar.

 

 

KLOR

Självklart kan Du komma till oss för att få din hunds klor klippta. Man bör hålla efter sin hunds klor då allt för långa klor kan göra att hunden "går fel" och får en dålig benställning.

 

 

 

 

TOVUTREDNING

Har Din hund blivit tovig? Har Du kanske inte tid eller klarar du inte av att kamma & borsta hunden pga olika skäl?

Om hunden inte har blivit FÖR tovig så kan vi hjälpa dig att reda ut pälsen och ge Dig råd på vad Du behöver för utrustning för att kunna hålla hunden tovfri i fortsättningen.

Ofta handlar det om att man kanske borstar på fel sätt. Man måste komma ända ner till hårbottnen och dela upp pälsen i sektioner när man går genom hundens päls. Först när borsten/ kardan kommit igenom pälsen och tovan ska man ta kammen. En kam på en tovig päls gör ännu ondare på hunden.

Det går att boka in stående tider för borstning så slipper Du låta Din hund bli helt igentovad.

Övrig Info

 

 

Hunden skall vara rastad innan den kommer

 
Karta
Ring
E-postadress
Om